contact | inloggen
     
Home
Opleiding / Jeugdorkest
Slagwerkgroep
Harmonieorkest
Majorettes
Informatie
Opleiding / Jeugdorkest » Fotoboek | Lessen/Repetities | Docenten | Links | Aanmeldformulier | Contact
OPLEIDING / JEUGDORKEST
Opleiding / Jeugdorkest » Docenten

DOCENTEN

 

 
De volgende docenten zijn werkzaam bij de muziekopleiding van Harmonie St. Cecilia Rijsbergen:
   
   
   
http://www.sintceciliarijsbergen.nl/media/images/Jurgen.jpg
 
Trompetdocent:
Ik ben Jurgen van Nijnatten, heb mijn studie trompet gevolgd aan het conservatorium van Tilburg bij Radko Berka en Toon de Gouw. Sinds 1996 speel ik regelmatig met Guus Meeuwis mee en heb ik in verschillende militaire orkesten gespeeld, zoals: het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht, de Drumfanfare van de Luchtmacht en het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee. Momenteel speel ik ook nog in 2 coverbands, te weten KAAS en BOSCO, en sta ik als dirigent voor big-band 2 swing 4 you, en natuurlijk geef ik al een jaar of 13 les bij harmonie St Cecilia uit Rijsbergen. 
   
   
   
http://www.sintceciliarijsbergen.nl/media/images/Toos1.JPG
                                               
Klarinet- Sax en Theoriedocente:
Toos Coppens is sinds 2002 bij St. Cecilia Rijsbergen betrokken als docente voor klarinet/saxofoon en ook de theorielessen komen voornamelijk voor haar rekening. Op jonge leeftijd kwam Toos al in aanraking met muziek en dan vooral met het instrument klarinet. Tussen 1993 en 1995 heeft ze alle diploma’s t/m het niveau D behaald en drie daarvan met lof. Daarnaast heeft ze de opleiding orkestbegeleiding gevolgd en op HBO niveau Staatsexamens voor muziek. Onder haar leiding hebben al veel leden met succes de opleidingen met goed gevolg afgesloten. Zelf muziek maken doet ze natuurlijk ook en zij is dan ook al 40 jaar lid van de Harmonie uit Gilze, waar ze jarenlang solo klarinettist was, maar nu basklarinettist. Tevens maakt ze 12 jaar deel uit van het klarinetkoor Mo6 en heeft ze in het taptoe regio orkest gespeeld.
   
   
   
http://www.sintceciliarijsbergen.nl/media/images/adriaan%20martens.jpg
 
Trombone-, Bariton- en Hoorndocent:
Adriaan Martens is geboren in 1973 in Gilze (Noord-Brabant), hij begon op zijn 17 e met het bespelen van de trombone. Na twee jaar componeerde hij reeds zijn eerste mars sindsdien heeft hij al zo'n 20 werken geschreven, waaronder een solo voor trombone en euphonium, 3 marsen en diverse concert werken. Op zijn 24 e ging hij trombone studeren aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Henri Aarts waar hij afstudeerde als docerend musicus in April 2004. In die tijd speelde hij ook 3 jaar bij het “Trompetterkorps Der Bereden Wapens” in Amersfoort, dit was een fanfarekorps van de Koninklijke landmacht. Tussen 2002 en 2006 studeerde Adriaan Compositie bij Maino Remmers. Momenteel geeft Adriaan koperles bij diverse muziek verenigingen waaronder die van ons
   
   
   
http://www.sintceciliarijsbergen.nl/media/images/Len.jpg
     
Saxofoondocent:
Len van Kuijk studeerde in 2000 af aan het conservatorium Maastricht, richting: saxofoon jazz-lichte muziek. Tijdens zijn conservatoriumjaren speelde hij in het top 40 orkest ‘To The Point’ en hij was medeoprichter van de 12 koppige soulband ‘The Royalties’. Nadien was Len lid van ‘4.women’, een project van een aantal muzikanten van The Wizards of Ooze. Ook was hij drummer van de popband 'Bittersweet' en de rockcoverband 'Run for Cover'. Daarnaast arrangeerde hij ook blazerspartijen voor opnames van popgroepen zoals oa. Fence en The Shovels. Momenteel speelt hij in de Limburgse disco-soul sensation ‘Mr. Shark & the Silverfish’, ‘Popvisit’ en 'Nuevo Swing’ (een professionele salsaband uit Antwerpen). Hiernaast speelt hij freelance met allerlei projecten mee, zoals onlangs: ‘Tribute to a Diva’ van Leah Thys, optredens met Frans Bauer, Clouseau, Savana Station en Fence. Len is ook vast lid bij Comedi Adolpho, een saxofoonkwintet. Daarnaast steekt hij veel tijd in de gitaarpopband Milton, waarvan hij oprichter, bezieler en songwriter is. Naast al die activiteiten geeft hij ook saxofoonlessen bij St. Cecilia Rijsbergen.
   
   
http://www.sintceciliarijsbergen.nl/media/images/Anneloes.JPG
                                                    
Fluitdocente:
Anneloes Schoenmakers begon al op jonge leeftijd met blokfluit spelen op de basisschool. Op 12-jarige leeftijd startte ze met dwarsfluit spelen bij Harmonie Amor Musae te Prinsenbeek, waar ze van 1990-1994 ook zelf les gaf. Vanaf haar 14de jaar tot op heden speelt ze in datzelfde orkest dwarsfluit en piccolo. Vanaf haar middelbare schooltijd werkt ze veel samen met pianist en organist Piet Loose met wie ze ook nu nog regelmatig optreedt. Ook werkt ze veel samen met pianiste Diet Stolk. Anneloes studeerde dwarsfluit aan het conservatorium te Tilburg bij Hanni Barendrecht. Van 1992-2002 gaf ze dwarsfluitles aan de muziekschool te Geldrop, en trad ze vaak op met harpiste Inge Frimout. Momenteel woont ze in Rijsbergen en geeft ze dwarsfluitles aan het muziekhuis en bij Harmonie St. Cecilia.
   
   
          
 Percussie/drumdocent
 

Robbert van Kalmthout


levensloop

Geboren in Breda Nederland in 1994, al vroeg was ik met Muziek bezig, en vanaf mijn 3de sloeg ik op van alles en nog wat, hierop kreeg ik op die leeftijd al via via een drumset van mijn ouders (dankbaar ;)). Op mijn 5de leerde ik zelfs al noten lezen en kreeg ik algemene muziekleer. Toen ik dat een jaar gedaan had, ging ik op les bij Marco Brok, die heeft mij 9 jaar les gegeven (heel dankbaar dat hij mij eerst kleine trom lessen met techniek heeft gegeven, dit is zeer belangrijk in de ontwikkeling van een drummer/slagwerker).

In deze jaren ben ik zelf al in aanraking gekomen met verschillende muziekstijlen en ik begon steeds meer interesse te krijgen in drums in plaats van klassiek slagwerk wat ik eerst wilde. Op begeven moment wist ik zeker dat ik drums wilde gaan studeren.

 

Scholen,

Nadat ik de havo had afgerond ben ik dan ook gelijk begonnen op het fontys conservatorium in Tilburg. Hier krijg ik les van Hans van Oosterhout (drums) en Michiel Westerhuijs (percussie), hier studeer ik nog steeds. Naast Hans en michiel luister ik naar veel drummers en probeer ik een hoop te leren (zie voorbeelden, Vinnie Colaiuta en Steve Gadd, twee drumgoden natuurlijk, maar natuurlijk ook Steve Jordan, en de Nederlandse drummers, Joost Kroon, Hans Eijkenaar, en Hans van Oosterhout).

 

Bands,

Ondertussen speel ik in Oa de Utrechtse studenten Big Band onder leiding van Daan Bogers. En verschillende popbandjes zoals  Take Acoustic.

Verder doe ik invalwerk bij bands en orkesten. 

 

Verder,

Ik wil zoveel mogelijk spelen en mensen vooral blij maken met dansbare grooves, dat vind ik het belangrijkste, want daar is muziek vooral voor. Iedereen blij maken ;)

 

Groetjes

Robbert van Kalmthout

 

 
   
                                                                       Piano- en keyboarddocent
Ludwig Antonissen
 
Ja, maar wat als alles lukt? Dat is voor mij de spreuk die aangeeft hoe ik les geef vanuit mijn bedrijf LA muziek producties (www.lamuziek.nl). In de professioneel ingerichte studio krijgen studenten les op geweldige instrumenten en hebben de mogelijkheid hun eigen opnames te maken voor bijvoorbeeld hun eigen CD of ringtone. Allround is mijn sterke punt met veel creativiteit. Graag leer ik mensen muziek maken zodat ze ook echt zelf kunnen spelen en zich kunnen uiten in muziek. Muziekles is voor mij maatwerk die een combinatie is van verschillende onderdelen die de diverse aspecten van je muzikaliteit ontwikkelen. Ik heb gestudeerd aan het Rotterdams conservatorium (DM / UM) en heb inmiddels zo'n 25 jaar ervaring in het lesgeven, optreden en vele andere werkzaamheden die met muziek te maken hebben. "Het onnoembare benoemen en het ondenkbare communiceren" of "Where words fail, music speaks".
 
 
 
 
http://www.sintceciliarijsbergen.nl/media/images/Jos%20Verheijen.jpg
 
Gitaardocent: 
Jos Verheijen.
 
Studeerde aan de hogeschool voor muzikale podiumkunsten “ de TIL “ in Antwerpen , waar hij twee maal een grote onderscheiding behaalde. In 1998 bogon Jos  als bas gitaar docent in verschillende kleine privé muziek schooltjes , en uiteindelijk ook als gitaar docent. In 2010 werd  “jozz-music”  gitaar school geboren te Meersel Dreef. Jos speelde met verschillende grote namen. Zoals Alexander van Bremen ( city to city ) , Steve Conte ( New York Dolls, Willie Deville , Michael Monroe ) , Wim Roelants en deed veel sessie werk. Ook het regionale cover band circuit was niet onbekend, en was onder andere actief bij Van Brenghe, Catch-up, Skidmark en vele andere. De uitgebreide muzikale CV van “ Jozz” liegt er niet om en kan bezien worden op www.jozz-music.be