contact | inloggen
     
Home
Opleiding / Jeugdorkest
Slagwerkgroep
Harmonieorkest
Majorettes
Informatie
MEDIA
Home » Media » Rijsbergse braderie op stoom

RIJSBERGSE BRADERIE OP STOOM

Geplaatst op zondag 9 juni 2013 09:31

Etalage voor bedrijf en vereniging

De braderie die op kermis zondag 16 juni in het centrum van Rijsbergen plaatsvindt wordt een markt met een plaatselijk en regionaal karakter. Dat is uiteindelijk ook wat de organisatie voor ogen heeft: bedrijven, stichtingen en verengingen uit eigen dorp of directe omgeving die zichzelf in de etalage zetten. In die opzet is de organiserende Harmonie St. Cecilia aardig geslaagd.

Deelname verenigingen

Naast deelname van de plaatselijke ondernemingen zijn Scouting Rijsbergen, Fotoclub ’91, Buurtschap Kaarschot met 2e hands boekenmarkt, Stichting Let the Children Play zomaar enkele deelnemers uit eigen dorp. De organiserende vereniging Harmonie St. Cecilia is ook ruimschoots vertegenwoordigd. Tussen 12.00 en 14.00 uur presenteren zij zich met de majorettes, jeugd- en opstaporkest en natuurlijk het kermisconcert van het groot orkest. Ze hebben daarnaast een kraam met 2e hands spullen, een met Rijsbergse aardbeien en een promotiekraam.  Zelf een kraam of grondplek huren? Dat kan nog steeds, maar doe het wel snel. Bel  dan 06-57399468 of mail naar secretariaat@sintcecilia.nl.

Tickets RICH

Na het kermisconcert wordt aansluitend de voorverkoop van  RICH (Rijsbergen In Close Harmony) gestart. Voor dit promconcert dat op 20 en 21 september in sporthal ’t Trefpunt zal worden gehouden kost een zitplaats € 15,= en een staanplaats € 10,=. Wethouder Piet Utens zal na veel trompetgeschal het ticketloket openen.

 Tradities

Maar er is veel meer te doen in het dorp. In of om de cafés zijn er o.a. Klompenrace,  Jeu de boules toernooi, kruisboogschieten bij St. Joris (opendag),  live muziek op straat en natuurlijk de Plattesturenkoers. Voor de kinderen is op maandag en dinsdag respectievelijk de kleurwedstrijd en ballonnenwedstrijd. Kermis in Rijsbergen kent een rijke traditie. Zo zal de harmonie op dinsdag de gildes St. Joris en St. Bavo, samen met burgemeester en gevolg, begeleiden naar het koningschieten. De harmonie vervolgt dan haar weg om kiendjes te gaan kijken die bij leden uit de vereniging te verwelkomen waren afgelopen jaar.

Commissie Kermis

Natuurlijk, het kan allemaal nog grootser, maar soms is enige bescheidenheid op z’n plaats.  Dit jaar is bij St. Cecilia een speciale commissie in het leven geroepen om de kermis en braderie wat nadrukkelijker op de kaart te krijgen. Deze commissie kreeg al meteen een tegenvaller te verwerken, omdat het bedrijf dat al enkele jaren de braderie organiseerde zich terug trok. De commissie is niet bij de pakken gaan neerzitten. Vol goede moed is er afgelopen maanden hard gewerkt om hét dorpsfeest van het jaar van de grond te krijgen. De braderie ging men “gewoon” zelf organiseren. Dat is gelukt. De komende jaren gaat de commissie kermis van de plaatselijke harmonie rustig verder bouwen. Want Rijsbergse kermis is veel meer dan kermis alleen !