contact | inloggen
     
Home
Opleiding / Jeugdorkest
Slagwerkgroep
Harmonieorkest
Majorettes
Informatie
MAJORETTES
Majorettes » Champions Trophy

CHAMPIONS TROPHY

Geplaatst op woensdag 19 februari 2014 13:39

Waalwijk- Zaterdag 15 februari Anouk Mathijssen, Nina vergouwen en Demi van Baal van St. Cecilia Rijsbergen maken zich op voor de V/N Champions Troffey.  Tijdens dit internationale kampioenschap der lage landen gaan de beste majorette/twirllers van Vlamo België en de KNMO de strijd tegen elkaar aan. 

 

Het is half 8 wanneer de meiden vertrekken naar Waalwijk. Het zou een spannende dag gaan worden want vorig jaar ging België met de landenbeker naar huis. Dat zou dit jaar anders moeten want wat de schaatsers in Sotsij kunnen, dat kunnen de majorettes/twirllers ook, gaan voor goud.

 

Na een mooie opening was het dan zover Anouk Mathijssen mocht in de categorie Solo 2-baton junior haar 2 baton routine laten zien en dat deed ze. De routine ging op 1 drop na vlekkeloos ze straalde en liet veel zelfvertrouwen in haar optreden zien, ze mocht zeker trots op zichzelf zijn. 

Een uurtje later mocht Anouk weer de vloer op nu samen met Nina Vergouwen als duo in de categorie Duo twirling- junior. Samen hadden ze hard gewerkt aan deze routine en deze ging erg goed even leek het er op dat hij vlekkeloos ging maar op het laatst vielen er toch nog een paar drops. Maar ze hadden toch een mooie routine laten zien.

 

Na de pauze was het de beurt aan Nina om haar routine in de categorie Solo dance-junior aan de jury te laten zien. Nina draaide een haar routine vlekkeloos en vol overgave.

Na een korte pauze mocht Nina samen met Demi van Baal de vloer op. Zij kwamen uit in de categorie Duo dance-junior uit. Zij hadden een vrolijke routine, ze straalde en hadden er duidelijk zin in. De routine ging erg goed met weing drops en ook deze meiden mocht trots zijn.

 

Tegen het einde van de middag mocht Anouk Mathijssen die deze dag voor de vereniging TSWB uitkwam nog met het C team de jury gaan overtuigen van hun kunnen. Zij kwamen uit in de categorie Team dance-junior. De routine zou voor de laatste keer uitgevoerd worden en dat was te zien ook. De meiden hadden er veel zin in en het ging ook goed wel een paar drops maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Om 19:45 was de prijsuitreiking dat was spannend want ging België of Nederland met de Landenbeker naar huis.

Anouk behaalde met haar 2-baton en het team een zilveren medaille. Het duo met Nina werd beloond met brons.

Nina behaalde brons met haar solo maar ook het duo Nina en Demi werd beloond met een bronzen medaille.

 

Uiteindelijk heeft Nederland met 17-14 gewonnen en mochten zij de landenbeker meenemen. Een mooie lange dag kwam ten einde.

Anouk, Nina en Demi van harte gefeliciteerd met jullie zilveren en bronzen plakken.